Pašto sistema

Amžino poilsio iškeliavo Danielius Makulavičius…

Su giliu liūdesiu pranešame, kad šių metų lapkričio 30 dieną, pabaigęs 79-uosius gyvenimo metus, mirė Danielius Makulavičius ( 1942.11.30 – 2021.11.30).

Danielius Makulavičius, Kauno apskrities totorių bendruomenės narys ir didelis šachmatų gerbėjas, ne vieną dešimtmetį buvo dosniu ir ištikimu ŠK „Margirio” rėmėju. Eidamas atsakingas „Milsos” ūkinio susivienijimo direktoriaus pareigas, D.Makulavičius ne tik rėmė klubą, bet ir noriai nuolatos dalyvaudavo ŠK „Margirio” rengiamose varžybose Kauno įgulos karininkų ramovėje ir kitose vietose.

Tačiau Danieliaus aistra šachmatams neapsiribojo Kaunu. Jis mėgdavo dalyvauti turnyruose ir kituose Lietuvos miestuose, ypač su bičiuliais iš „Margirio” klubo. D.Makulavičius morališkai ir finansiškai rėmė šachmatų turnyrų vykdymą gimtame Alytaus krašte, Pajūryje ir kitose šalies vietovėse.

2009 metais, ŠK „Margiriui” vykstant į atsakingas klubines Europos šachmatų taurės varžybas Ochride (Makedonija), D.Makulavičius ne tik finansiškai rėmė šią klubo išvyką, bet ir lydėjo komandą varžybų metu. Šios Europos klubų taurės vyrų pirmenybėse Ochride ŠK „Margiris” atliko geriausią klubo pasirodymą istorijoje. Žaisdamas tarp 54 geriausių Europos klubų, Kauno ŠK „Margiris” surinko 9 mačų taškus iš 14 gal. ir užėmė aukštą 13-ą vietą galutinėje komandų įskaitų. Šiai D.Makulavičiaus palaikomai ir globojamai „Margirio” komandai Ochride atstovavo daugkartiniai Lietuvos čempionai A.Butnorius, Š.Šulskis, V.Mališauskas, būsimas Lietuvos čempionas T.Laurušas, o taip pat L.Šolys ir M.Beinoras.

Danieliaus Makulavičiaus netektis – skaudus smūgis ne tik ŠK „Margirio”, bet ir visos Lietuvos šachmatų judėjimui. Liūdime kartu su velionio šeima – žmona, sūnumi, dukterimi bei visa Kauno apskrities totorių bendruomene!

ŠK „Margiris” administracija

Įrašas paskelbtas temoje NAUJIENOS. Išsisaugokite pastovią nuorodą.